Monique Cooijman

Waar ben ik van
Ik zie mezelf als procesbegeleider van ontwikkeling. En doe dat in verschillende gedaantes. Als coach, projectleider, facilitator of trainer. De titel maakt me niet zoveel uit. Zolang het doel is het werk beter te laten lopen met behoud van werkplezier en energie.

Wie ben ik
Ik ben een energieke, harde werker met een Rotterdamse no-nonsense mentaliteit. Relativeren gaat mij van nature goed af. In communicatie gebruik ik graag humor. Ik ben sensitief en maak op een laagdrempelige, informele manier verbinding met mensen met verschillende gedrags- en denkstijlen. Doel- én detailgerichtheid vind ik belangrijk, als ook doorpakken. Daarbij ben ik een snelle denker en lenig van geest.

Wat heb ik gedaan
Mijn ervaring ligt voornamelijk in de zorg- en welzijnssector. En waar mijn netwerk mij brengt: daar waar mensen samenwerken en interactieve vaardigheden richting klant en collega’s van belang zijn. Ik heb met veel mensen mogen werken aan bewustzijn en de ontwikkeling van competenties als persoonlijk leiderschap, communicatie en samenwerking. Op individueel en teamniveau, tussen medewerkers en hun klanten en netwerk, tussen organisaties of op de route naar een (andere) werkcontext.

Ik krijg er energie van om werkwijzen te verkennen en uit te bouwen, met zowel de onder- als bovenstroom in het vizier. En daarbij onafhankelijk van en met respect voor de kaders te denken. Ik bouw graag aan draagvlak en het zelf-oplossend vermogen van mensen. Van opdrachtgevers krijg ik terug dat het mij lukt om met een frisse, positieve directheid mensen en teams te empoweren om de eigen invloed te vergroten. Waardoor ze op een slimmere manier hard blijven werken in combinatie met aandacht voor de klant, de collega’s en zichzelf.

Monique Cooijman